Ambachtelijke meubelmakerij friesland Meubelmakerij Brekelmans

Werkzaamheden

De projecten waar ik aan werk zijn vaak zeer divers: nieuwe meubels, kastenwanden, massief ambachtelijke keukens, schouwen, herstel van oude lambriseringen, het snijden van ontbrekende ornamenten, maar ook het kopiëren van stoel uit 1890 voor de trouwzaal van een gemeentehuis behoort tot de mogelijkheden.


Antiekrestauratie & schade taxatie

Antieke meubelen of meubelen die een emotionele waarde voor u hebben restaureer ik met behoud van het eigen karakter van het meubel. Met vislijm, beenderlijm, schellak, krijn en andere historische materialen herstel ik uw meubelen met de technieken die eertijds gebruikt werden. Na restauratie zijn ze weer klaar voor de toekomst. Maak vrijblijvend een afspraak voor een prijsopgave van uw te restaureren meubel.

Een schadetaxatie maken kost standaard € 75,00. De taxatie bevat een beschrijving van het meubel met daarbij de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Als de verzekeringsmaatschappij akkoord gaat ontvangt u de kosten van de schadetaxatie via de verzekering terug.


Meubelmakerij

Meubels op maat, tafels ,stoelen, boekenkasten, dressoirs, keukens, badkamermeubels: soms is het een heel proces van het eerste idee tot de uiteindelijke uitvoering, soms weten mensen al precies wat ze willen en komen ze met een tekening. We bespreken uw wensen om een indruk te krijgen van uw stijl en smaak waarna ik vervolgens een ontwerp op maat voor u maak. U ontvangt van tevoren een prijsopgaaf, en beslist dan of u akkoord gaat. Een keuken naar uw persoonlijke wensen uitgevoerd in massief hout is natuurlijk het mooiste wat er is.


Handgemaakt gereedschap

Een uniek stuk gereedschap, zo’n handgemaakte schaaf of beitelset. Ik maak ze voor u persoonlijk of u leert ze zelf maken bij de cursus.